... Skip to content

Lav din fremtidsfuldmagt - Hurtigt, nemt og sikkert

Lad os hjælpe dig med det juridiske – vores smarte teknologi genererer automatisk din fremtidsfuldmagt. Så slipper du for besværet og den store regningen fra en traditionel advokat

Pris: 645.-

Inkl. moms

Nemt

Udfyld vores simple formular med dine oplysninger og betal for dokumentet. Herefter får du en guide tilsendt sammen med dit dokument som tager dig i hånden under tinglysning og notarpåtegnelse.

Hurtigt

Straks efter du har udfyldt vores formular bliver dit dokument genereret og sendt til din e-mail indbakke. Derefter skal du udelukkende følge vores guide til at tinglyse og notarpåtegne dokumentet. Når disse tre simple trin er gjort er dit dokument gyldigt

Trygt

Al datatrafik foregår over en krypteret forbindelse. Dine personlige oplysninger gemmes udelukkende i 15 for at kunne leve op til de 14 dages returret. Det bliver udelukkende brugt til at generere dit dokument - og ikke andet.

Hvorfor en fremtidsfuldmagt?

Bestem hvem der varetager dine interesser

Når du stadig er ved din fornufts fulde brug, kan du selv bestemme, hvem der skal hjælpe dig, hvis du kommer i den situation, at du mister din fornufts fulde brug. Opret derfor en fremtidsfuldmagt mod demens og anden sygdom, så du kan få hjælp af de personer, som du mener vil varetage dine interesser bedst muligt.

Undgå at blive umyndigjort

Den største fordel ved oprettelsen af en fremtidsfuldmagt er, at du undgår umyndiggørelse, såfremt du ikke længere kan træffe de nødvendige beslutninger på grund af sygdom m.v. Med en Fremtidsfuldmagt undgår du dermed, at det offentlige sætter dig under værgemål.

Lad dine nærmeste styre dine forhold, ikke myndighederne

Ofte skriver ægtefæller og samlevende hinanden ind i dokumentet, så de om nødvendigt gensidigt kan hjælpe hinanden. Fremtidsfuldmagter er personlige. Såfremt I ønsker at oprette dokumentet gensidigt, skal der oprettes to individuelle dokumenter med en fremtidsfuldmagt pr. ægtefælle eller samlevende.
Mange vælger også at lade deres eventuelle voksne børn stå opført subsidiært på en fremtidsfuldmagt. Når børnene kan hjælpe subsidiært betyder det, at børnene træder til, hvis ægtefællen eller samleveren ikke er i stand til at hjælpe eller ikke vil hjælpe.

Tag stilling imens du stadig kan

Når du en dag ikke længere er i stand til at underskrive vigtige væsentlige dokumenter ved fx boligsalg, bankdokumenter eller andre dokumenter til det offentlige, så kan ingen andre principielt skrive under for dig.

Sikre din ægtefælle

Mange tror desværre fejlagtigt, at bare fordi de er gift, så kan ægtefællen fx købe/sælge huset, tale med det offentlige om lægelige behandlinger, plejebolig, plejebolig og så videre. Dette kan ægtefæller ikke uden en fremtidsfuldmagt.

Risiko ved mangel på fremtidsfuldmagt

Såfremt du ikke har oprettet en fremtidsfuldmagt, så er der således risiko for at blive umyndiggjort og komme under værgemål jf. Værgemålsloven. Det undgår du således med en fremtidsfuldmagt.
Såfremt du ikke har fremtidsfuldmagt og du dermed kommer under værgemål, så kan det have betydelige økonomiske konsekvenser for dig, da hele din formue anbringes og forvaltes efter bestemmelserne i værgemålslovgivningen.
Denne indskrænkning vil selvfølgelig påvirke dig, men det påvirkede bestemt også din samlever eller ægtefælle, da samlever eller ægtefælle ofte intet kan stille op med dine økonomiske værdier uden en fremtidsfuldmagt.

Værd at vide

Hvem er fuldmagtgiver?

Fuldmagtsgiver er den person dokumentet oprettes for. Altså den der giver en anden person lov til at handle på sine vegne.

Hvem er fuldmægtigen?

Fuldmægtigen er den person der får lov til at handle på fuldmagtsgiverens vegne. Altså vedkommende der skal varetage fuldmagtsgivers forhold.

Hvem er alternative fuldmægtigen?

Alternative fuldmægtigen er en anden person der kan få/overtage tilladelsen, hvis den oprindelige fuldmægtige ikke kan/vil. Altså en anden person der kan varetage fuldmagtsgivers forhold hvis den oprindelige ikke kan eller vil varetage det mere.

Hvilke områder skal fuldmagten gælde?

En fremtidsfuldmagt kan både gælde personlige og økonomiske forhold. Personlige forhold kan være alt lige fra om du skal på plejehjem til at håndtere din kontakt til det offentlige. Økonomiske forhold er alt der omhandler økonomi og penge.

Hvad forstås ved et rimeligt beløb?

Det er et beløb som den fuldmægtige kan tildele sig selv, for at håndtere dine økonomiske og personlige interesser. Altså som en form for løn eller vederlag.

Husk tinglysning og notar!

Husk fremtidsfuldmagten skal tinglyses og fuldmagten skal underskrives foran en notar før den er gældende. Dette medsender vi en gratis guide til, når du modtager dokumentet.

Har du andre spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på mail: kontakt@hurtigjura.dk,
eller i hverdage imellem 9-12 på tlf: 92 92 90 92

Lav din fremtidsfuldmagt


Den anden fuldmagtshaver
Den anden alternative fuldmægtig
Den anden fuldmagtshaver
Den anden alternative fuldmægtig

Ofte stillede spørgsmål

En fremtidsfuldmagt sættes i kraft efter anmodning af fuldmagtsgiveren, eller alternativt efter anmodning fra en eller flere fuldmægtige. Anmodning om at sætte fremtidsfuldmagten i kraft skal ske til Familieretshuset. Såfremt der er flere fuldmægtige, skal de angive anmodning i forening.

Der er visse regler og lovgivning, der skal overholdes før, at fremtidsfuldmagten træder i kraft. 

  1. Først skal der udfyldes en ansøgning om igangsættelse. Dette sker ved Familieretshuset.
  2. Herefter skal der indhentes lægeerklæring på, at du ikke selv er i stand til at træffe beslutninger. Lægeerklæringen vedlægges ansøgningen om ikraftræden, der sendes til Familieretshuset.
  3. Familieretshuset behandler ansøgningen og sikrer sig, at du ikke modsætter dig igangsættelse af fuldmagten.

Det tager normalt omkring to uger at få sat fremtidsfuldmagten i kraft.

Alle kan oprette en fremtidsfuldmagt. Det eneste krav er, at alle involverede parter er fyldt 18 år og myndige. Det alderskrav gælder både den, der giver fremtidsfuldmagten og dem, der modtager fremtidsfuldmagten.

Det betyder, at en fremtidsfuldmagt er for alle, der ønsker sikkerhed for fremtiden, uanset din alder, og uanset om du er syg eller ej.

En fremtidsfuldmagt bør naturligvis kun gives til personer, som du har fuld tillid til og er tryg ved at give adgang til meget personlige informationer om dig selv såsom helbredsmæssige forhold. Personen skal også være kompetent og villig til at påtage sig opgaven.

Det er muligt at vælge mere end en fremtidsfuldmægtig. Hvis du vælger mere end en fuldmægtig, skal du tage stilling til, hvorvidt de skal være sidestillede og træffe beslutningerne på lige fod eller om de skal være prioriterede. Såfremt du vælger at prioritere de fuldmægtige, vil du skulle vælge en primær fuldmagtshaver, der alene vil kunne handle på vegne af fuldmagtsgiver. Hvis den primære fuldmagtshaver hverken kan eller vil varetage rollen som fuldmægtig, vil den sekundære fuldmagtshaver træde til.

En fremtidsfuldmagt kan kun gives som enkeltperson, hvilket vil sige, at ægtefæller eksempelvis ikke kan lave en fremtidsfuldmagt, der beskriver begge parters ønsker, eller hvis begge parter ønsker at være fuldmægtige for hinanden. Med andre ord skal der altså laves en fremtidsfuldmagt pr. person.

Fremtidsfuldmagten giver samme rettigheder som en generalfuldmagt og giver på den måde de udvalgte fuldmægtige ret til at foretage enhver handling på vegne af fuldmagtsgiveren, både i personlige og økonomiske forhold. Dette omfatter blandt andet at råde over penge, sælge fast ejendom eller varetage dine interesser i forhold til offentlige myndigheder.

Mange forveksler desværre en pårørendefuldmagt med en fremtidsfuldmagt. Det er dog ikke det samme.

En pårørendefuldmagt giver dog ikke tilnærmelsesvist den samme dækning som en pårørendefuldmagt, og du risikerer, at en pårørendefuldmagt bliver afvist, når du engang skal bruge den.

Årsagen til, at du risikerer, at din pårørendefuldmagt bliver afvist er, at den modsat en fremtidsfuldmagt ikke bliver registreret i Fremtidsfuldmagtsregistret. Det gælder også, selvom din pårørendefuldmagt underskrives foran notar. Det faktum, at din pårørende fuldmagt er underskrevet foran notar har nemlig ingen betydning for, om den bliver godkendt, da notarens opgave udelukkende er at dokumentere, at dokumentet eksisterer – ikke at sikre dets indhold og dermed fuldmagtens indholdsmæssige gyldighed.

Såfremt du har lavet en pårørendefuldmagt i stedet for en fremtidsfuldmagt og fx bliver ramt af demens og derfor ikke er i stand til at varetage dine egne forhold, så vil din pårørendefuldmagt som udgangspunkt kunne bortfalde. Hvis du derimod har lavet en fremtidsfuldmagt, så vil det offentlige kunne gå ind i Fremtidsfuldmagtsregistret og konstatere, at du har oprettet en fremtidsfuldmagt, der giver en eller flere udvalgte personer (fuldmægtige) ret til at handle på dine vegne. Dette registeret garanterer fuldmagtens gyldighed og sikrer, at du ikke kommer under værgemål.

Forskellen på en generalfuldmagt og en fremtidsfuldmagt er, at fremtidsfuldmagten først træder i kraft, såfremt fuldmagtsgiveren ikke længere er i stand til at tage vare på sig selv. Derudover skal fremtidsfuldmagten både registreres digitalt i Fremtidsfuldmagtsregisteret og underskrives foran en notar. På den måde kan Familieretshuset og domstolene tilgå fremtidsfuldmagter, hvilket medvirker til at undgå misbrug af fremtidsfuldmagter og på den måde beskyttes den enkelte fuldmagtsgiver effektivt.

Generalfuldmagten er derimod ikke målrettet sygdom m.v., men er gældende fra datoen for underskrift.

Fremtidsfuldmagten adskiller sig dermed fra generalfuldmagt i det, at fremtidsfuldmagten udelukkende træder i kraft, hvis fuldmagtsgiveren ikke længere kan tage vare på sig selv. Det kan være ved alvorlig sygdom som demens eller en pludselig invaliderende ulykke. Fremtidsfuldmagten giver dermed fuldmagtsgiveren mulighed for at bestemme, hvem der skal tage hånd om dem, hvis det skulle blive nødvendigt. Derfor er fremtidsfuldmagten også en stor hjælp til de pårørende.

Når fremtidsfuldmagten er oprettet, skal en notar sikre, at du både er ved din fornufts fulde brug, og at du selv har skrevet fremtidsfuldmagten. Denne underskrift foran notar skal ske senest seks måneder efter, at fremtidsfuldmagten er oprettet.

Fremtidsfuldmagten er først gyldig, når du har været hos notaren og den er blevet tinglyst.

Underskrift foran notar foregår ved, at du aftaler et møde med notaren i din retskreds. Du skal huske at medbringe gyldig legitimation som fx pas eller kørekort.

En fremtidsfuldmagt bliver sat i kraft af Familieretshuset, hvis de vurderer, at du ikke længere kan varetage dine interesser inden for de områder, som fremtidsfuldmagten omfatter. Afgørelsen bliver derefter tinglyst i Personbogen, og herefter vil fremtidsfuldmagten være offentlig tilgængelig.

Såfremt du ønsker at ændre i din fremtidsfuldmagt, er der forskellige måder at gribe det an på, afhængig af om fremtidsfuldmagten allerede er trådt i kraft eller ej. Hvis Familieretshuset ikke har sat fremtidsfuldmagten i kraft endnu fx hvis fremtidsfuldmagten endnu ikke er bekræftet hos en notar, skal du som fuldmagtsgiver blot tilbagekalde fremtidsfuldmagten for at kunne lave ændringer.

Når fremtidsfuldmagten er blevet bekræftet for en notar, skal en ændring eller tilbagekaldelse ske hos notaren. Notaren vil hertil vurdere din evne til at handle fornuftsmæssigt og vil sikre sig og at ændringen eller tilbagekaldelsen sker efter dit eget ønske. Du skal være opmærksom på, at du forud for besøget hos notaren skal oprette en ny fremtidsfuldmagt, hvis du vil lave ændringer.

Sådan oprettes fremtidsfuldmagten:

  1. Først oprettes fremtidsfuldmagten. Dette gør du fx online hos os
  2. Herefter registreres den og underskrives på tinglysning.dk
  3. Endelig vedkendes din fremtidsfuldmagt hos notar. 

Alle tre trin er nødvendige for at have en godkendt fremtidsfuldmagt.

 

Sådan oprettes fremtidsfuldmagten:

  1. Først oprettes fremtidsfuldmagten. Dette gør du fx online hos os
  2. Herefter registreres den og underskrives på tinglysning.dk
  3. Endelig vedkendes din fremtidsfuldmagt hos notar. 

Alle tre trin er nødvendige for at have en godkendt fremtidsfuldmagt.

 

En fremtidsfuldmagt skal underskrives på den rette måde for at være gyldig. Først skal dokumentet lægges på tinglysning.dk, hvorefter det skal skrives under foran en notar. Du kan læse mere uddybende om underskrift her.

Det tager et par minutter at anmelde dokumentet i tinglysningsrettens system.

Der er ingen tinglysningsafgift forbundet med at lægge dokumentet på tinglysning.dk. Der er udelukkende en retsafgift til notaren! der skal betales, når dokumentet til sidst skal skrives under.

Når fremtidsfuldmagten er lagt op i tinglysningsrettens systemer, skal den skrives under hos notaren. Det er kun dig, der skal skrive fremtidsfuldmagten under hos notaren. Notarens eneste opgave som sagt er at sikre, at du er den person, som du udgiver dig for at være.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.